Amsterdam

Sevärdheter i Amsterdam finns det gott om, från den över 400 år gamla damrak byggnaden vid Dam Square som uppfördes på 1600 talet till pittoreska områden där tulpaner och serveringar trängs. För dig som är turist i Amsterdam är det svårt att undvika ett förbluffat tillstånd, då det nästan känns som att sevärdheterna aldrig tar slut.

Om man vill se några sevärdheter så finns det många olika alternativ, för den äventyrslystne eller den under tidspress så kan man upptäcka mycket själv. Holländare är alltid hjälpsamma att svara på frågor, och gratis turistinformation finns ofta att tillgå vid varje sevärdhet. Om du har tur så kan du till och med få en helt gratis broschyr eller guide dessutom. Men för dig som däremot inte bara vill se med ögonen, utan också suga i dig lite kunskap så kan det vara aktuellt att kolla närmre på guidade turer. Genom att delta i en guidad tur så får du inte bara den vanliga faktan som går att läsa om på skyltar, utan också kuriosa, anekdoter och en historisk tillbakablick.

Det finns gott om olika guidade turer i Amsterdam, allt ifrån stadsvandringar till genomgående guidningar genom såväl Red Light District som bland coffeshops. Med andra ord finns det något för alla typer av grupper och människor, det bästa är dessutom att du sällan behöver boka särskilt långt i förväg. Ofta är det bara anmäla sig någon timma innan, och du kan vara mer eller mindre säker på att antingen ditt hotell eller närmaste turistbyrå kan hjälpa dig med bokningen.

Så för dig som råkar befinna dig i Amsterdam och vill få en dos av historia och spännande historier, hoppa på en av de guidade turerna och upptäck de många sevärdheter som staden har att erbjuda. Högst rekommenderat!