Guidade turer i Annecy

På stranden av Annecysjön, och vid gränsen till alperna, ligger den vackra staden Annecy med sina medeltida och historiska byggnader. En populär och pittoreska semesterort med sina berg, kanaler, slott och mycket vackert att utforska.

Sjöns utlopp bildar en flod med kanaler som går rakt genom staden vilket gör att man ofta kallar den för Frankrikes Venedig. Den som går genom gamla stans smala kullerstensgator kan njuta av butiker, spännande restauranger och det strömmande vattnet i kanalerna. Här finns även det gamla fängelset från 1200-talet som är en av Frankrikes populäraste fotoobjekt (näst efter Eiffeltornet). 

Turer

För den som vill gå en guidad tur i finns det flera möjligheter, allt från en privat visning på två timmar till en längre med både buss, båt och promenadstråk i sju timmar. Det går också bra att ta sig runt själv och ta del av de många sevärdheterna. 

Sevärdheter

Det stora slottet Château d’Annecy till exempel härstammar från 1100-talet och har en gång i tiden bebotts av grevarna av Genève. Från dess torn ser man utsikten över både staden, bergen och sjön. Vid en rundtur på slottet visas målningar, skulpturer och många andra historiska föremål. Och varför inte besöka någon veckans marknader i gamla stan som erbjuder både lokalproducerad mat så som ostar, korvar och choklad. Eller besök loppmarknaden som är en gång i månaden. Ett annat mål att besöka är det medeltida slottet Palais de L’Ile som ligger ute på en ö i en av kanalerna. Läs om fler sevärdheter på Annecy.nu

Aktiviteter

I de franska Alperna vid sjön finns vandringleder genom skogarna och vintertid även möjlighet att vandra med snöskor. Sjön som är känd för sitt rena och klara vatten erbjuder allt från bad, segling till vattenskidor och dykning. Längs med stranden ligger hamnar och fina små badstränder så som Plage de Annecy och vägen som går parallellt med sjön passar utmärkt för den som vill hyra en cykel.