Uppsala

Uppsala är en av Sveriges äldsta och vackraste städer. Ändå sedan 1000-talet har staden varit en samlingsplats för både religion och vetenskap, vilket har gett upphov till en mängd intressanta platser, byggnader, människor och händelser.

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är en av Uppsalas mest besökta turistmål med ett besökarantal på närmare en halv miljon människor varje år. Denna katedral är störst och högst i Norden, och börjades bygga redan på 1200-talet. Invigningen som domkyrka skedde dock först år 1435. Här finns bland annat Erik den heliges skrin, predikstol från barocken, moderna väggtextilier och Gustav Vasas och Carl von Linnés gravplatser.

Besökare kan få en guidad tur genom kyrkan för 400 kr/grupp. Bokning sker i entrén.

Stadsvandring

Stadsvandring med temat kända Uppsala-profiler erbjuds med guider hos Destination Uppsala. Här kan du se var bland annat regissören Ingmar Bergman, musikern Owe Thörnqvist och botanikern Carl von Linné har levt och arbetat.

För priser och bokningsdetaljer, se Destination Uppsalas hemsida.

Pelle Svanslös-promenenader

Vuxna och barn kan med Destination Uppsalas guider upptäcka de platser där Gösta Knutssons berättelser om Pelle Svanslös och hans kattvänner utspelar sig. Vandringen tar cirka en timme och börjar utanför domkyrkans entré och fortsätter runt Åsgränd och vidare till Övre Slottgatan.

Priset för reguljära promenader, lördagar kl 15:00 mellan 20/8 och 24/9, är 50 kr/pers. Kostnaden för att boka en gruppvandring är 800 kr/grupp och kan bokas året runt. Bokning av gruppturer sker på Turistinformationen på Fyristorg 8, där man även kan köpa biljetter till de reguljära turerna.

Hotell i Uppsala

I Uppsala finns ett brett utbud av hotell i olika pris- och bekvämlighetsklasser. Bland de finare hotellen hittar man det fyrstjärniga Park Inn Uppsala med gångavstånd till både Centralstationen och Uppsala Konsert och Kongress. I det billigare segmentet finns det pålitliga Best Westen Hotell som även det ligger centralt nära centrum. Oavsett vad som passar dig bäst bör du kolla in erbjudanden på hotell i Uppsala innan du bokar rummet för att få ett så bra pris som möjligt.